Fég gázkazán

Fég fali gázkazán alábbi típusait tudjuk javítani: Fég C12, C18, C21, C24, ZC18, C30, C40, "SC" sorozat, "H" sorozat.

Minden készüléken található adattábla, kérem nézzék meg, a pontos típus ismerte szükséges, hogy a megfelelő alkatrészek a szerelőnél legyenek.

 1. Gázkazán tisztítás

  Gázkazán tisztítás

  A megemelkedett gázár miatt nagyon fontos és megtérülő kiadás a gázkazán tisztítás. Eltávolítjuk a felgyülemlett por, égéstermék, esetleges korom lerakódásokat, visszaállítva a megfelelő hatásfokot.

  A  por és égéstermék miatt a fűtőteljesítmény nagymértékben romlik, a gázfogyasztás jelentősen megnő, a készülék élettartama, megbízhatósága romlik. Újdonság az aktív habos hőcserélő tisztítás, eltávolítja a zöld rézoxidot, szilárd égéstermék lerakódást, védőréteget képez meggátolva a fűtési szezon alatt a lerakódások kialakulását. Nem érdemes megvárni, míg a készülék a tisztítás hiánya miatt leáll, ünnepnap, hétvégén csak nagyon drágán és nehezen fog szerelőt találni a javításhoz. Törzs Ügyfeleink már szeptemberben foglalnak előre időpontot, biztosítva a számukra megfelelő napot a tisztítás elvégzésére. A gázkazán tisztítása kötelező feladat, mint az autónál az olajcsere.

  Bővebben

 2. Gázkazán karbantartás

  Gázkazán karbantartás

  A karbantartást sokkal több, mint a tisztítás. Az elvégzett tisztítás után próbafűtést végzünk, felmérjük a gázkazán műszaki állapotát, a tapasztalt hiányosságokat, problémákat megszüntetjük A karbantartás célja a megelőzés, fűtési szezon alatti várható leállások előrelátó megoldása. A láthatóan elhasználódott alkatrészek cseréje, a mechanikus alkatrészek karbantartása, mozgó alkatrészek, gumi alkatrészek rendbetétele.

  Bővebben

 3. Gázkazán javítás

  Gázkazán javítás

  Meghibásodott, rosszul működő, vagy üzemképtelen Fég átfolyós kéményes vagy külső falra szerelt parapett vízmelegítők javítása gyorsan, garanciával Budapesten és az agglomerációban.

  Rendelkezünk máshol nem kapható alkatrészekkel, mindent megteszünk a vízmelegítő hibátlan működéséért.

  Üzemképtelen, meghibásodott Fég gázkazán javítását az elhasználódott  alkatrészek cseréjével végezzük. Rendelkezünk máshol nem kapható alkatrészekkel is.  Sajnos gyakran találkozunk szakszerűtlen, kontár módon történő javítási probálkozásokkal, ez időigényesebb munka, meg kell találni a kontár által előállított, elrontott hibákat is az eredeti hibán kívül, beletört csavarok, ledarált. megszakított menetek stb. 

  Bővebben

 4. Gázkazán felújítás

  Gázkazán felújítás

  Kétféle módon lehetséges a Fég gázkazán felújítása,  a felszerelés helyén az elhasználódott alkatrészek felújított alkatrészekre cseréjével, ez olcsóbb, de esztétikailag kevésbé szép, várható élettartama is rövidebb, mint a műhelyben végzett felújítás.

  Műhelyben az utolsó csavarig szétszedett, újrafestett alkatrészekkel elvégzett felújítás jóval több időt és pénzt igényel, viszont a végeredmény  szinta azonos egy új készülékkel, nagyon sok alkatrészt új alkatrészre cserélünk, mint például a szivattyú, hőcserélő, érzékelők, elektromos vezérlő panel, rozsda és vízkő nyomok eltávolításra kerülnek, az új festékréteg megakadályozza a por nagymértékű lerakódását. Próbapadon ellenőrizzük a működését, finomitva az elvégzett munkát. Felszerelése után az ügyfélnél próbafűtés, légtelenítés. beszabályozás után adjuk át a felújított gázkazánt. Egy új, kondenzációs gázkazán felszereléséhez képest töredék a költsége, nincs engedélyeztetési probléma a különböző hivatalokkal.

  Bővebben